Tekoälysovelluksien ja ihmisten vuorovaikutuksen haitat - Kantola, Jeremi (2023)
Tekoälyn ja ihmisen vuorovaikutus on lisääntynyt voimakkaasti. Vuorovaikutuksen lisääntymisellä on ollut vaikutuksia yhteiskuntaan, yksilön autonomian tunteeseen sekä luottamukseen. Lisäksi tekoälyä voidaan käyttää käyttäjän suostutteluun. Yhteiskunnalliset vaikutukset ovat huomattavasti suurempia kuin yksilöön kohdistuvat vaikutukset, ja autonomian sekä luottamuksen tunteen paraneminen voivat johtaa suostuttelevan voiman kasvuun.