Review of search engine optimization techniques - Himmanen, Joonas (2022)
Tämän tutkielman tarkoitus on saada ymmärrystä hakukoneoptimointiin ja sen eri tekniikkoihin. Koska on hyvin tärkeää tärkeää olla korkealla hakukoneiden kuten Googlen hakutuloksissa, nettisivut hyödyntävät erilaisia tekniikoita nostaakseen näkyvyyttä hakukoneen tuloksissa. Moni näistä tekniikoista ei riko hakukoneiden palveluehtoja ja näitä tekniikoita kutsutaan valkohattu-tekniikoiksi ja tekniikat, jotka rikkovat näitä palveluehtoja kutsutaan mustahattu-tekniikoiksi, jotka voivat olla hyvin tehokkaita mutta näiden käyttö voi johtaa seuraamuksiin hakukoneiden toimesta. On myös tekniikoita, jotka putoavat niin sanottuun harmaaseen alueeseen näiden kahden tekniikan väliin ja tästä syystä näitä kutsutaan harmaahattu-tekniikoiksi. Tutkielma käy läpi näitä tekniikoita sekä niiden hyödyt ja haitat nettisivuille.