Drop out -ilmiö suomalaisessa junioriurheilussa - Leikkola, Santeri (2023)
Suomessa urheiluseurat ovat merkittävimpiä lasten ja nuorten vapaa-ajan aktiviteettien järjestäjiä, joten niiden asema on tärkeä lasten ja nuorten elämässä. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää syitä drop out -ilmiölle eli sille, miksi lapset ja nuoret lopettavat urheiluharrastuksensa aikaisessa vaiheessa. Maailman terveysjärjestön määritelmän mukaan nuoruusvaihe ajoittuu ikävuosien 10 ja 19 välille. Eri tutkimuksissa lapsuus- ja nuoruusvuodet määritellään eri tavoin, joten pääsääntöisesti tässä tutkielmassa puhutaan lapsista ja nuorista.