Koneoppimisen hyödyntäminen metsä- ja maastopalojen havaitsemisessa droneilmakuvista - Tarvainen, Anni (2023)
Kandidaatintutkielmassa käsitellään koneoppimisalgoritmien hyödyntämistä metsä- ja maastopalojen havaitsemiseen droneilmakuvista. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus, ja sen tavoitteena on pohtia, kuinka toimiva ratkaisu koneoppiminen tässä käyttökohteessa on. Kirjallisuuskatsauksen perusteella koneoppimisen käyttö palojen havaitsemiseen dronekuvista on mahdollisesti tulevaisuudessa toimiva keino ehkäistä palojen leviämistä, mutta tällä hetkellä teknologian kehittämisessä on vielä paljon haasteita ratkaistavana.