Lähi-itä tulessa taas : vuosien 1967 ja 1973 Lähi-idän konfliktien käsittelyä suomalaisessa lehdistössä - Piittala, Johannes (2023)
Tutkimukseni tarkastelee suomalaisen aikalaislehdistössä esiintyviä artikkeleita ja niissä esiintyviä teemoja Lähi-idässä Israelin ja arabiliittouman välillä käytyihin vuosien 1967 ja 1973 konflikteihin liittyen. Niin kutsutut kuuden päivän sota sekä Jom-Kippurin sota olivat merkittäviä kylmän sodan ajan konflikteja, jotka heijastivat ajan suurvaltapoliittista vastakkainasettelua. Nämä myös näkyvät lehdistön kirjoittamissa artikkeleissa.