Rappeutuva kansa : lääkärien suhtautuminen mielisairaisiin Duodecim-lehdessä 1911-1935 - Siponen, Kiia (2023)
Kandidaatintutkielmassani tutkin suomalaisten lääkärien suhtautumista mielisairaisiin 1900-luvun alkuvuosikymmeninä Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin Duodecim-lehden avulla. Tarkastelen, miten rotuhygieeninen ajattelu levisi lääkärien keskuuteen ja mitä toimenpiteitä sen seurauksena ehdotettiin. Lisäksi käsittelen näkemyksiä rikollisuuden ja mielisairauksien yhteydestä.