Kirjoittamisen tiloja - Lamberg, Jaana (2023)
Tarkastelen omaa kirjoittamistani tutkimalla valmistunutta mutta toistaiseksi julkaisematonta runokokoelmaani. Kokoelman tekstit kulkevat sekä lähiluonnossa että vähän muillakin mailla. Otin tarkastelun kohteeksi erityisesti kirjoittamisen tilat, paikat tai hetket, joissa olen runojani kirjoittanut ja luultavasti vastaisuudessakin kirjoitan. Minua kiinnostaa se, missä runoilija kirjoittaa ja miten esimerkiksi kirjoittaessaan voi päästä metsään olematta metsässä. Näitä tutkin omien kokemusteni kautta. Tutkimuskysymyksinä ovat: miten kirjoittamisen paikat tai tilat näkyvät runoissa, missä fyysisesti kirjoitan, ja mikä on kirjoittamispaikkojen suhde runoihin.