Arvon yhteisluonti ja -tuho SaaS palvelun kehittämisessä - Remes, Tuomas (2023)
Investointi SaaS (Software-as-a-Service) pohjaisiin ratkaisuihin odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti, joten arvon muodostumisen ymmärtämistä kyseisessä kontekstissa oli tärkeää tutkia. Tutkielmassa käsiteltiin arvon yhteisluonnin ja -tuhon osa-alueita uuden SaaS palvelun kehittämisessä ja käyttöönotossa, sekä kuinka kehittämisen prosessien eri vaiheissa vuorovaikutuksen kautta luodaan arvoa molemmille osapuolille. SaaS palvelun kehittäminen jakautuu suunnitteluun, kehitykseen, toimitukseen sekä käyttöön. Tutkielman tavoitteena oli löytää SaaS palvelun kehittämisen eri vaiheissa tapahtuneita tapahtumia, joissa luodaan tai tuhotaan arvoa toiselle, tai molemmille osapuolille. Tutkielman tuloksista selviää, kuinka vuorovaikutuksen kautta prosessin eri vaiheissa koettua arvoa voidaan yhteisluoda, -tuhota tai alentaa erilaisin toimin. Erilaisia saavutettavia arvoja havaittiin tutkielman empiirisessä osuudessa niin asiakkaalle kuin kohdeyritykselle ja löydökset on eritelty tukeutuen aiheiden aiempaan kirjallisuuteen. Vuorovaikutuksessa muodostuvan arvon yhteisluonnin ja - tuhon lisäksi tutkielmassa löydettiin myös arvoa edistäviä toimia, kuten sopimusjohtamiseen liittyvää arvon edistämistä, turvallisten digitaalisten rajapintojen kautta syntyvää arvon yhteisluontia sekä SaaS palvelun kehittämiseen liittyviä tyypillisiä piirteitä. Tutkielmassa toteutettu kirjallisuuskatsaus koottiin arvon yhteisluonnin ja -tuhon sekä SaaS palvelun kehittämiseen liittyen. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena action research metodia hyödyntäen.