Automaattisten tiedonhankintamenetelmien soveltuvuus avointen lähteiden tiedustelussa - Lindholm, Oskar (2023)
Avointen lähteiden tiedustelun haasteeksi on muodostunut digitaalisen tiedon alati kasvava määrä, joka vaikeuttaa relevantin tiedon löytämistä internetistä. Tiedonhankintaa automatisoimalla tiedustelu kykenee keskittämään enemmän resursseja kerätyn tiedon käsittelyyn ja analysointiin. Tässä tutkielmassa tarkastellaan automaattisten tiedonhankintamenetelmien hyödyntämistä verkossa tapahtuvassa avointen lähteiden tiedustelussa. Tutkielman tavoitteena oli selvittää tiedonhankintamenetelmien soveltuvuutta erilaisiin tiedontarpeisiin. Teksti- ja kuvatulkintamenetelmät osoittautuivat tutkimuksen perusteella monikäyttöisimmiksi tiedonkeräysmenetelmiksi. Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena