Kielikuvat kirjoittamisen keinona laululyriikassa - Vexi Salmi - Laaksonen, Anne (2023)
Kandidaatintutkielmani tarkoituksena on tarkastella iskelmäsanoittaja Vexi Salmen luontoon liittyvien kielikuvien käyttämistä kirjoittamassaan laululyriikassa. Tavoitteena kanditutkielmassani on kuvata, millaisia luontoon liittyviä kielikuvia Vexi Salmi käyttää laulujensa sanoituksissa. Vexi Salmi oli tunnettu suomalainen iskelmämusiikin sanoittaja, hänen sanoituksensa heijastavat suomalaisuuden tuntoja ja puhuttelevat kuulijaansa. Sanoitusten määrä on arvioilta 8000 sanoitusta, joista 3000 on levytetty. Sanoitusten tarkkaa määrää on vaikea arvioida, koska osassa sanoituksista Vexi Salmi käytti salanimiä.