Esihenkilöiden kokemuksia tunnetoimijuudesta ja tunneilmastosta teollisuusalan organisaatiossa strategisen muutoksen aikana - Helenius, Niina (2023)
Tutkimuksen tarkoitus oli tarkastella, millaisia kokemuksia esihenkilöillä on tunnetoimijuudesta ja organisaation tunneilmastosta organisaation strategisen muutoksen aikana. Tavoitteena oli lisätä ymmärrystä siitä, millaista tunnetoimijuutta esihenkilöillä ilmeni, eli millaista kompetenssia esihenkilöillä oli tunteisiin liittyen ja miten he tietoisesti käyttivät sitä. Lisäksi oltiin kiinnostuneita siitä, millainen tunneilmasto organisaatiossa vallitsi. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena osana Jyväskylän yliopiston ja Aalto yliopiston TUNTO2-tutkimushanketta. Tutkimusaineisto koostui teollisuuden alalle sijoittuvan organisaation kuuden esihenkilön puolistrukturoiduista teemahaastatteluista. Aineisto analysoitiin teoriaohjaavan sisällönanalyysin menetelmin.