Tekoälyn hyödyntäminen asiakaspalvelussa - Leppänen, Jani (2023)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan tekoälyn hyödyntämistä asiakaspalvelussa. Tavoitteena on tutkia aikaisempien tutkimusten perusteella asiakaspalvelussa käytetyn tekoälyn hyötyjä ja mahdollisia haittoja. Kirjoitelmassa kerron myös yleisesti tekoälystä ja sen historiasta. Kirjoitelmassa tuodaan esille lähdeteosten mukaan määriteltyjä tekoälyn hyviä ja huonoja puolia, sekä yleistä tietoa tekoälystä ja sen kehityksestä.