Ohjelmistotekniikan koulutuksen vastaavuus ohjelmistokehittäjän kompetensseihin - Rajalainen, Valtteri (2023)
Digitalisaation myötä erilaiset tietojärjestelmät ovat tulleet yhä suuremmaksi osaksi jokapäiväistä elämäämme, mikä on kasvattanut kysyntää osaaville ohjelmistokehittäjille. Alalla on kuitenkin yleinen uskomus, ettei tarjolla oleva koulutus välttämättä vastaa riittävästi ohjelmistoteollisuuden vaatimuksiin. Tämän kirjallisuuskatsauksena toteutetun kandidaatintutkielman tavoitteena on selvittää tämän yleisen uskomuksen perusteet vertaamalla ohjelmistokehittäjältä vaadittavia kompetensseja ohjelmistotekniikan koulutuksen tarjontaan.