Spooky stories for EFL education : a chilling material package - Kataja, Riikka (2023)
Kirjallisuuden käytöllä kielten opetuksessa on pitkät perinteet ja siihen liittyviä hyötyjä ja haittoja on tutkittu paljon (esim. Sun 2021). Kirjallisuuden käyttöä on perusteltu esimerkiksi materiaalin autentti-suudella, kielellisellä monipuolisuudella, sekä kulttuurintuntemukseen liittyvillä tekijöillä (Collie & Slater 1987). Erityisesti kirjallisuuden kyky herättää ajatuksia ja tunteita on koettu sen vahvuudeksi, mutta tämän hyödyntäminen on jäänyt kieltenopetuksessa sivuosaan. Myös suomalaisia englannin oppikirjoja tarkastellessani huomasin, että ne sisältävät kirjallisuutta vain pieniä määriä ja siihen liit-tyvät tehtävät keskittyvät enimmäksi luetunymmärtämiseen sekä kielellisiin elementteihin. Samaan aikaan on ollut kasvavaa huolta suomalaisten nuorten lukutaidosta, sillä nuoret lukevat perinteistä kirjallisuutta vapaa-ajallaan yhä vähemmän (Hanifi 2021).