Semileptonic decays of heavy-flavour hadrons - Tolvanen, Alex (2023)
Raskaat hadronit, eli hadronit jotka sisältävät vähintään yhden raskaan kvarkin, ovat kiinnostavia, koska niiden massat ovat tarpeeksi suuria jotta niiden tuottovaikutusalat voi laskea jopa pienillä poikittaisliikemäärillä. Koska itse hadronien spektrien mittaaminen ei ole aina mahdollista on usein hyödyllistä tutkia hajoamistuotteita, tai pikemminkin niiden spektrejä. Semileptoniset hajoamiskanavat ovat erityisen hyödyllisiä tähän tarkoitukseen sillä hajoamisessa syntyvien hiukkasten, tässä tapauksessa elektronien ja positronien, havaitseminen on yleensä suhteellisen helppoa.