Ikäihmiset ja palvelujen digitalisaatio - Viitanen, Emma (2023)
Julkisten ja yksityisten lähipalveluiden karsiutuessa palveluissa asioiminen on siirtynyt digitaalisiksi internetiin. Se tuottaa ongelmia etenkin ikäihmisille, jotka tilastojen mukaan käyttävät verkkopalveluja vähemmän kuin muut ikäluokat. Digipalveluiden käytön helpottamiseksi tarvitaan yhtenäisiä linjoja sovellusten suunnitteluun ja kehitykseen sekä tukea ja koulutusta, jotta ikäihmiset voivat hyötyä teknologian tarjoamista mahdollisuuksista.