Kapinalliset uranaiset : naiskuva teoksessa Iltasatuja kapinallisille tytöille - Pikkarainen, Lotta (2023)
Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastelen teoksessa Iltasatuja kapinallisille tytöille: 100 tarinaa ihmeellisistä naisista (Cavallo & Favilli 2018) rakentuvaa naiskuvaa. Olen rajannut aineistoni koskemaan 1960-luvulla syntyneistä naisista kertoviin satuihin. Olen jakanut tutkimuskysymykseni kolmeen alakysymykseen, joiden ohjaamana analysoin naisten representaatiota, naisille tekstissä annettuja rooleja sekä sitä, mikä tekee naisista kapinallisia ja ihmeellisiä. Pyrin siis vastaamaan kysymykseen, millainen naiskuva kohdeteoksen 1960-luvulla syntyneiden naisten tarinoiden kautta syntyy.