Sosiaalisen pääoman yhteys nuorten masentuneisuuteen sekä masennukseen - Oinonen, Vuokko (2023)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella sosiaalisen pääoman yhteyttä nuorten masennukseen sekä masentuneisuuteen. Tutkimusmenetelmä mukailee kuvailevaa kirjallisuuskatsausta. Aineisto on kansainvälistä, valikoitunut tutkimuskysymyksen perusteella ja rajattu alle 18-vuotiaisiin. Aineiston perusteella vastataan tutkimuskysymykseen: Miten sosiaalinen pääoma on yhteydessä nuorten masentuneisuuteen ja masennukseen? Masentuneisuudesta puhutaan itsearvioidun mielentilan yhteydessä, kun taas masennus on kliininen diagnoosi. Tutkielmassa korostuu monitieteellisyys ilmiön moninaisuuden perusteella. Teoreettisen viitekehyksen tutkielmalle tuo sosiaalisen pääoman laaja-alainen käsite.