Käyttäjämanipulointi - hyökkäys- ja puolustusmekanismit - Surkka, Iiro (2023)
Tässä kandidaatin tutkielmassa perehdyttiin käyttäjämanipuloinnin hyökkäys- ja suojautumiskeinoihin. Käyttäjämanipulointi on merkittävä uhka niin yksityishenkilöille kuin suurille organisaatioille, mikä voi aiheuttaa mittavia henkilökohtaisia, taloudellisia ja strategisia vahinkoja. Sen merkityksestä huolimatta, tietoisuus käyttäjämanipuloinnista on vähäistä. Käyttäjämanipulointi on monimuotoinen ilmiö, johon ei ole täydellistä suojautumiskeinoa, joten niiden ehkäiseminen oleellista. Käyttäjämanipulointihyökkäyksien ehkäisemiseen on tehokkainta käyttää monia suojautumiskeinoja samanaikaisesti. Tutkimus toteutettiin kuvailevana kirjallisuuskatsauksena, jonka lähteet valittiin IT-alan tutkimuskirjallisuustietokannoista.