Länsi-Saksan Suomeen kohdistama julkisuusdiplomatia Silta-lehdessä 1984–1989 - Ikävalko, Roosa (2023)
Tutkimus käsittelee Länsi-Saksan Suomeen kohdistamaa julkisuusdiplomatiaa ja maakuvan viestintää vuosina 1984–1989. Tutkimusaineistona on Suomalais-Saksalaisten Yhdistysten Liiton jäsenille tarkoitettu Silta-lehti, jossa esiteltiin länsisaksalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria sekä ystävyysseuratoimintaa. Tutkimuksen tarkoituksena on hahmottaa kylmän sodan aikaista valtiollisten suhteiden kehitystä kahden eurooppalaisen valtion osalta. Maakuvan viestinnän tarkasteleminen kautta esiin nousevat Länsi Saksan kansallista identiteettiä, taloudellisia suhteita ja yhteiskunnan tilaa koskevat kysymykset.