Välittämisen hinta : myötätuntouupumus ja myötätuntotyytyväisyys auttamistyössä - Kankaanperä, Riina (2023)
Auttamiseen perustuvissa ammateissa, kuten sosiaali-, hoitaja-, ja mielenterveystyössä, työntekijät altistuvat asiakkaidensa tai potilaidensa traumaattisille kokemuksille. Joissain tapauksissa tämä autettavan kokema kärsimys siirtyy auttajalle, joka voi kokea samankaltaisia traumaoireita kuin autettava. Tällöin voidaan puhua myötätuntouupumuksen ilmiöstä. Vastaavasti auttamistyöstä saadut positiiviset kokemukset voivat tuottaa työssä jaksamista auttavaa myötätuntotyytyväisyyden tunnetta.