Hakurobotti ja robots.txt-tiedosto - Saarnio, Tapio (2023)
Tutkielmassani esitellään kuinka hakurobotti toimii ja mitkä ovat sen keskeisiä käyttötarkoituksia. Lisäksi tutkitaan hakurobottien toiminnan sääntelemiseen kehitettyä tämänhetkistä de facto-standardia: Robots Exclusion -protokollaa, sekä mitä haasteita hakurobottien epäeettisestä toiminnasta voi koitua sekä yksilöille että yhteiskunnalle.