Lapsiluvun ja sepelvaltimotaudin kausaalisuhteen yleistys yhdysvaltalaisesta populaatiosta jyväskyläläiseen keski-ikäisillä naisilla - Laaksovuori, Katariina (2023)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena on selvittää, onko lapsiluvun vaikutus sepelvaltimotautiriskiin yleistettävissä yhdysvaltalaisesta populaatiosta jyväskyläläiseen keski-ikäisillä naisilla hyödyntäen kausaalivaikutuksen siirtoa. Tutkielmassa selvitetään, millaisin oletuksin kausaalivaikutuksen siirto on mahdollista, ja mitä tietoa kummastakin populaatiosta tarvitaan kausaalivaikutuksen estimoimiseksi kohdepopulaatiossa. Lopulta halutaan tietää, kuinka hyvin kausaalivaikutuksen estimoimiseksi valittu malli ennustaa sepelvaltimotautitapaukset kohdepopulaatiossa.