Bilingual people's attitudes towards learning English in Finland - Borel, Anna (2023)
Yhä monikulttuurisemmassa maailmassamme jopa 66% prosenttia lapsista kasvatetaan kaksikielisissä perheissä. Kaksikielisyys on rikkaus, joka vaikuttaa muun muassa yksilön kognitiivisiin toimintoihin – kuten oppimiseen – monin eri tavoin. Edelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että uusien kielten oppiminen on helpompaa kaksikielisille ihmisille, ja kieliasenteilla ja motivaatiolla on tärkeä merkitys uutta kieltä opetellessa. Kaksikielisten ihmisten kieliasenteet ovat olleet jo aikaisemmin tutkimusten kohteena ympäri maailmaa – myös Suomessa. Aikaisemmin Suomessa ei kuitenkaan ole tehty tutkimusta, jonka aiheena ovat kaksikielisten kieliasenteet englannin kielen opiskelua kohtaan, ja tämän takia tämä tutkimus tehtiin. Tutkimuksessa kaksikielisillä ihmisillä tarkoitetaan ihmisiä, jotka ovat kasvaneet kaksikielisessä kodissa.