Maaginen realismi ja tiedostamattomat identiteetin kokemukset Pajtim Statovcin romaanissa Kissani Jugoslavia - Kamppila, Senja-Maria (2023)
Tutkielmassa tarkastellaan Pajtim Statovcin romaanin Kissani Jugoslavia (2014) puhuvan kissan hahmoa maagisen realismin ja psykoanalyyttisen kirjallisuudentutkimuksen kautta. Puhuvaa kissaa tutkitaan maagiseen realismiin liittyvänä keinona sekä romaanin päähenkilö Bekimin tiedostamattomien tunnekokemusten ilmentäjänä. Metodina käytetään lähilukua.