Automaattisen verkkoharavoinnin menetelmät ja haasteet - Peltomaa, Olli (2023)
Verkkoharavointi on tekniikka, jota käyttämällä voidaan kerätä tietoa internetistä ohjelmallisesti ja sitä voidaan hyödyntää moniin tieteellisiin ja kaupallisiin tarkoituksiin. Verkkoharavointiohjelmat voivat kuitenkin kohdata monenlaisia haasteita, jotka saattavat pakottaa kehittäjän päivittämään haravointiohjelmaa toistuvasti. Kirjallisuuden perusteella käyttöliittymättömät selaimet ja koneoppimisalgoritmit tuottavat yhdessä parhaiten erilaisia haasteita sietävän ohjelman. Verkkoharavoinnin ala on altis nopeille muutoksille, mutta nykyisen kirjallisuuden perusteella koneoppimiseen perustuvissa algoritmeissa on kenties eniten tutkittavaa.