"Yksi syy on opintoala" : humanistien representointi uutismedioissa - Takula, Veera (2023)
Humanistien tarpeellisuutta yhteiskunnassa ja heidän työllistymistään on puitu mediassa jo pitkään. Mielipiteet humanisteista ja humanistisista aloista ovat erilaisia ja aiheista kerrotaan eri tavoin, painottaen erilaisia asioita. Erilaiset puhetavat ja esitystavat luovat erilaisia mielikuvia ja näkemyksiä, jolloin puhujalla ja kirjoittajalla on valta määritellä nämä stereotypiat, joita teksti luo. Tässä tutkimuksessa on tavoitteena selvittää, miten humanisteja kuvataan uutismedioissa representaatioiden ja diskurssien kautta.