« Regardez moi, avant que je me déteste » : deux chansons de Barbara Pravi comme matériel pédagogique pour des lycéens apprenant le français langue étrangère - Lafif, Isabella (2023)
Laulujen hyödyntäminen vieraiden kielten opetusmateriaalina voi olla varsin hyödyllistä ja motivoivaa oppijoiden näkökulmasta. Suomalaisten lukioiden oppikirjoissa esitelty ranskan kieli ja kulttuuri eivät aina vastaa sitä todellisuutta, jota nuoret ranskankieliset kokevat nykypäivänä. Samastuttavuuden tunteen mahdollistamiseksi, olemme halunneet luoda materiaalipaketin, jonka tavoitteena on olla samalla motivoivaa, autenttista, sekä ajankohtaista. Tämä materiaalipaketti on suunniteltu vastaamaan lukion opetussuunnitelman (LOPS 2019) mukaisia oppimistavoitteita ja huomioimaan lisäksi sen merkitys motivoivan, autenttisen ja ajankohtaisen materiaalin näkökulmasta. Materiaali pyrkii lisäämään oppijoiden motivaatiota kohdekieltä ja sen kulttuuria kohtaan, sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua ranskalaisten nuorten suuressa suosiossa oleviin kappaleisiin.