Keskeisistä haasteista funktionaalisen ohjelmointiparadigman oppimisessa - Lahtinen, Oskari (2023)
Funktionaalisten ohjelmointikielten ominaisuuksia on lisätty viime vuosikymmeninä myös muihin ohjelmointikieliin. Funktionaalisen ohjelmointiparadigman oppimiseen liittyy kuitenkin useita haasteita. Näitä haasteita ovat esimerkiksi erilainen syntaksi, funktionaalisten ohjelmointikielten erityisominaisuudet sekä opiskelijoiden negatiiviset ennakkokäsitykset aiheen hyödyllisyydestä. Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan ja eritellään tarkemmin esille tulevia haasteita ja esitettyjä ratkaisuehdotuksia.