Tekoälyn vaarat : koneoppimismalleihin perustuvien järjestelmien haavoittuvuudet ja niiltä puolustautuminen - Kankaansivu, Akseli (2023)
Tekoälyn laajamittainen käyttö nykypäivänä lisää innovaatioita ja tehokkuutta, mutta tuo samalla esiin uusia haavoittuvuuksia, joita voidaan hyödyntää erilaisissa hyökkäyksissä. Tämä tutkielma analysoi yleisimpiä tekoälyyn liittyviä kyberturvariskejä ja havaitsee, että tekoälyn oppimisprosessi on sen haavoittuvin osa-alue. Tutkielmassa ehdotetaan ulkoisien tekoälyjärjestelmien käyttöä näiden heikkouksien torjumiseksi. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena.