Häräntappoaseen Allun perheisiin liittyvä tunne-elämä - Leminen, Pauliina (2023)
Kandidaatintutkielmani kohdeteoksena on Anna-Leena Härkösen kirjoittama Häräntappoase (1984). Tutkimukseni keskittyy selvittämään, millaisia emootioita romaanin päähenkilössä, Allussa, ilmenee liittyen hänen perheisiinsä ja kuinka ne ilmenevät kerronnassa. Hyödynnän tutkimuksessani kognitiivista narratologiaa, Keenin (2011) emootiojakoa sekä Hännisen (2000) väitöskirjassaan esittelemää sisäisen tarinan käsitettä osana tutkimustani.