Satelliittipaikannusjärjestelmien haavoittuvuudet - Aaltonen, Tuomas (2023)
Maailmanlaajuiset satelliittipaikannusjärjestelmät, eli GNSS-järjestelmät ovat nyky-yhteiskunnassa tärkeässä asemassa. Tutkielman keskeisenä tavoitteena on perehtyä näissä järjestelmissä tunnistettuihin haavoittuvuuksiin, niihin liittyviin riskeihin ja uhkiin eri yhteiskunnan sektoreiden näkökulmasta sekä koota yhteen keskeisiä esitettyjä suojautumismenetelmiä. Tutkimuksessa esiin nousseiden tulosten perusteella signaalihäirintää voi pitää vakavana uhkana GNSS-järjestelmien toimintaan nojaaville toiminnoille, ja häiriötilanteisiin varautumiseen sekä varajärjestelmien integrointiin tulisikin kiinnittää huomiota.