Samanaikaisen työskentelyn ristiriitojen ennustaminen ja ratkaiseminen ohjelmistokehityksessä - Salonen, Jarno (2023)
Samanaikaisessa ohjelmointityöskentelyssä kehittäjät muuttavat usein koodin osia olematta täysin tietoisia muiden tekemistä muutoksista. Vaikka tämä lisää työn tehoa, voi tällaisista muutoksista seurata ristiriitoja kun koodia tuodaan yhteen. Ymmärtääksemme paremmin näitä ristiriitoja tarkastelemme neljää niiden välttämiseen ja ratkaisemiseen kehitettyä työkalua. Tehokas ristiriitaisuuden ratkaisukeino näyttäisi olevan niiden välttäminen kokonaan, toisaalta taas pienien tarkkaan kohdistettujen muutoksien historian seuranta tuottaa tuloksia. Yleisesti yhdistämisen apuvälineistä on suuresti hyötyä. Ristiriitojen moninaisuuden takia yhtä parasta ratkaisua tuskin on.