Seka- ja erillisryhmät – psykologiset perustarpeet, motivaation laatu ja viihtyminen 7.–9.-luokkalaisten liikuntatunneilla - Hannu, Anni; Huovila, Niklas (2023)
Pro gradu -tutkielmamme tarkoituksena oli selvittää seka- ja erillisryhmien sekä sukupuolten välisiä eroja psykologisten perustarpeiden tyydyttymisessä ja tukahduttamisessa, motivaation laadussa sekä koululiikuntaviihtymisessä. Lisäksi tavoitteena oli tutkia psykologisten perustarpeiden, motivaation laadun ja koululiikuntaviihtymisen yhteyksiä. Tutkimuksen kohdejoukko oli 631 suomalaista yläkouluikäistä oppilasta eri puolelta Suomea. Aineiston kerääminen alkoi marraskuussa 2022 ja loppui tammikuussa 2023.