Un voyage dans l'univers de la culture : ensemble de fiches pédagogiques destiné aux enseignants de français langue étrangère pour développer les compétences interculturelles des collégiens dans l'enseignement du français - Virkkala, Juulia (2023)
Monikulttuurisessa maailmassa ymmärrys ja arvostus eri kulttuureita kohtaan on tärkeä taito, johon myös kouluissa tulisi kiinnittää huomiota. Usein vieraan kielen opetuksen tavoitteena nähdään kyky kommunikoida, mutta on syytä huomioida, että onnistunut vuorovaikutus edellyttää myös kulttuurisen kontekstin tuntemista. Tämän vuoksi kielten tunneilla tulisi perehtyä myös kielialueen kulttuurioloihin ja kulttuurisiin käytänteisiin. Oppilaita tulisi herkistää huomaamaan kulttuurien välisiä eroja ja opettaa heitä suhtautumaan avoimesti vierauteen. Tämä valmistaa heitä olemaan vuorovaikutuksessa niidenkin henkilöiden kanssa, joiden käsitys ja kokemus maailmasta voi poiketa heidän omastaan. Toisin sanonen oppilaiden kulttuurienvälistä toimintakykyä tulisi kehittää.