Sähköverkon turvaaminen hybridiuhilta - Auvinen, Ere (2023)
Tämä tutkielma luo katsauksen modernin sähköverkon ohjausjärjestelmän suojaukseen hybridiympäristön puitteissa. Se kuvailee sähköverkon ohjausjärjestelmää ja siihen sidottuja järjestelmiä. Tutkielmassa tarkastellaan sähköverkkoon kohdistuvia uhkatekijöitä ja mahdollisia hyökkäysten toteutuksia. Lopuksi esitellään keinoja suojata sähköverkko edellä mainituilta uhilta ja pohditaan niiden yhteisvaikutusta suojaukseen