Musiikin kuunteleminen osana kivunhoitoa - Koskinen, Elina (2023)
Kipu aiheuttaa yksilölle merkittävää kärsimystä ja kuormittaa terveydenhuollon resursseja. Kivun Käypä hoito -suosituksessa korostetaan lääkkeettömiä hoitojen merkitystä ja sitä, kuinka lääkkeettömät hoidot ovat kivun hoidon perusta. Kivunhoitoon kaivataan kustannustehokkaita lääkkeettömiä hoitoja ja tässä tutkielmassa tuon esille, kuinka musiikin kuunteleminen voisi toimia vastauksena tälle kaipuulle.