Politeness and the English Language According to Japanese Exchange Students - Kuismin, Milja (2023)
Kohteliaisuus on yksi vuorovaikutuksen kulmakivistä. Eri kulttuureilla ja kielillä on kuitenkin omat keinonsa ilmentää kohteliaisuutta. Kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen näkökulmasta nämä kulttuurilliset ja kielelliset erot kohteliaisuudessa ovat mielenkiintoinen tutkimuskohde erityisesti silloin, kun tutkimuksen kohteena on kaksi kieltä ja kulttuuria, jotka eroavat varsin paljon keskeisiltä lähtökohdiltaan.