Läpi rajojen : musiikki asiakkaan muuttuvan tajunnallisuuden ilmentäjänä psykodynaamisessa musiikkiterapiassa - Sillanpää, Petrus (2023)
Psykodynaaminen musiikkiterapia on yksi monista mielenterveyden häiriöiden hoitoon erikoistuneista hoitomuodoista. Tässä hoitomuodossa musiikkia hyödynnetään välineenä asiakkaan tiedostamattomien mielensisältöjen käsittelyssä. Tästä huolimatta tiedostamattomiin mielensisältöihin käsiksi pääseminen ja niiden tietoiseksi tekeminen on musiikkiterapeuttisessa kirjallisuudessa paikoittain epäselvä ilmiö.