Työn imun johtaminen dataraportoinnin avulla - Närhi, Anniina (2023)
Tässä kandidaatintutkielmassa pyritään selvittämään lähdemateriaalista tehdyn kirjallisuuskatsauksen avulla, kuinka dataa voidaan hyödyntää työn imun johtamisessa. Big datan avulla on mahdollista kerätä sekä analysoida valtavia määriä tietoa koko liiketoiminnasta. Myös henkilöstöjohtamisessa käytetään big dataa henkilöstöanalyysin avulla rekrytoinnin lisäksi strategisen liiketoiminnan tukemisen kehittämiseksi. Työntekijöiden suoritteista kerättävän datan ja henkilöstöanalyysin avulla voidaan kerätä tietoa strategian toteutumisesta, mutta myös sen tukemisesta. Tutkielman painopiste on suorituksista kerättävän datan analysointi ja esittäminen dataraportointijärjestelmän avulla työntekijöille. Uskomuksena on, että esitettävän data-analyysin avulla pystytään vaikuttamaan positiivisesta työntekijöiden kokemaan työn imuun, eli lisäämään työmotivaatiota ja sitoutuneisuutta organisaatioon. Raportointijärjestelmässä esitetty data-analyysi nähdään verrattavissa palautteeksi työntekijän suoriutumisesta. Tutkielmassa esitetään millaiset raportointijärjestelmän ominaisuudet tukevat parhaiten työn imun johtamista. Havainnoissa työntekijän työn imua parhaiten tukeviksi ominaisuuksiksi esitetään datan reaaliaikaisuus sekä avoimuus siten, että palautetta voidaan verrata vertaisryhmän saamaan palautteeseen. Datan analysointi- ja esitystavalla havaitaan olevan eniten merkitystä käyttäjän näkökulmasta sekä kehitysvaiheessa käyttäjälähtöisyyden lähtökohta nousee merkittäväksi.