The roller coaster of emotions : A material package of English oral skills activities on social and emotional competence for upper secondary schools - Vornanen, Katariina (2023)
Opettajilla on merkittävä rooli oppilaiden oppimisen edistämisessä sekä heidän hyvinvointinsa tukemisessa. Yksi koulutuksen tärkeistä tehtävistä on tukea oppilaiden kasvua niin, että he oppivat elämässä tärkeitä taitoja, jotka auttavat oppilaita kasvamaan hyvinvoiviksi aikuisiksi. Tämän tutkimuksen pääteemana on sosioemotionaalinen kompetenssi, jota on tutkittu monipuolisesti niin oppilaiden hyvinvoinnin kuin myös yleisesti kompetenssiin kuuluvien taitojen tärkeyden näkökulmasta. Kuitenkin tutkimusta kielten oppimisen näkökulmasta on suhteellisen vähän. Sosioemotionaalinen kompetenssi ja sen sisältämät taidot ovat yhteydessä englannin opetukseen lukion opetussuunnitelman laaja-alaisten osaamisalueiden kautta. Laaja-alaisesta osaamisesta erityisesti hyvinvointi- ja vuorovaikutusosaamisen osa-alueet ovat merkittäviä tälle tutkimukselle, sillä ne sisältävät sosioemotionaalisen kompetenssiin kuuluvia taitoja.