Mihin menet urheilujournalismi? : suomalaisten urheilutoimittajien näkemyksiä urheilujournalismin yhteiskunnallisuudesta - Kaukonen, Henri (2023)
Urheilujournalismilla on ollut pitkään journalismin kentällä ylenkatsottu rooli, mikä on ollut seurausta urheilu-uutisten suorituskeskeisyydestä ja viihteellisyydestä. Urheilun ja urheilujournalismin välinen riippuvuussuhde on näkynyt urheilun etuja myötäilevänä käsittelytapana, vaikka journalismin alalajina urheilujournalismin pitäisi toimia vallan vahtikoirana ja olla osa yhteiskunnallista keskustelua.