"Semmosta yhteen hiileen puhaltamista" : ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien odotukset ja toiveet vanhemmuuden vastuista ja kotitöiden jakamisesta - Tammikari, Pinja (2023)
Tutkimuksen tarkoituksena oli kuvailla ja kartoittaa sitä, millaisia odotuksia ja toiveita esikoistaan odottavilla vanhemmilla on vanhemmuuden työnjaosta eli vastuiden ja kotitöiden jakamisesta. Tämän lisäksi haluttiin selvittää, onko naisten ja miesten toiveissa ja odotuksissa eroja. Pro gradu tutkielma tehtiin osana ”Yhteisvanhemmuuteen oppimassa: Vertaileva pitkittäistutkimus yhteisvanhemmuuden rakentumisesta vanhemmuuteen siirtymävaiheessa (CobaGloba)” -tutkimushanketta.