Toiminnallisuus ja leikin potentiaali peruskoulun alkuopetuksen musiikissa - Siltanen, Johannes (2023)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa tarkastelen toiminnallisen oppimisen ja leikin merkitystä lapsen ja nuoren kehityksessä. Peilaan tutkimustietoa toiminnallisesta oppimisesta perusopetuksen opetussuunnitelmaan. Keskityn musiikin opetukseen alkuopetuksessa ja pohdin toiminnallisten musiikkipedagogisten menetelmien soveltuvuutta perinteisesti teoriapainotteisten sisältöjen, kuten musiikinteorian ja -historian opetuksessa. Tärkeimpänä lähestymistapana toiminnalliseen oppimiseen pidän leikkiä.