"They're abominations" : instances of othering in a contemporary fantasy novel the House in the Cerulean Sea - Ryyttäri, Monika (2023)
Toiseus ja toiseuttaminen ovat poikkitieteellisiä ilmiöitä, jotka elävät sekä muovautuvat yhdessä yhteiskunnan kanssa (Dervin 2016). Yhteiskuntaa ja sosiaalista todellisuutta puolestaan muokkaavat ja ylläpitävät erilaiset diskurssit. Yksilöt osallistuvat näiden rakenteiden ylläpitämiseen tai muuttamiseen monin eri tavoin, mutta etenkin kielellisessä kanssakäymisessä eli diskursseissa toistensa kanssa. Valtarakenteet vaikuttavat siihen, mitkä diskurssit ovat hallitsevia. Koska yksilöiden käyttämä kieli heijastaa näitä valtarakenteita sekä hallitsevia dis-kursseja, on tärkeää tarkastella, miten diskursiiviset ilmiöt ilmenevät taiteen sekä fiktion parissa.