Introductory music of the Skywalker Saga characters : gender and character type in Music Information Retrieval analysis - Sutinen, Saana (2023)
Viihde paitsi kuvaa myös muovaa todellisuutta. Ilmiö ei usein ole eksplisiittinen ja tiedostettu, ja tämä piilotettu vaikuttaminen tekee viihteen tutkimisesta erityisen tärkeää. Musiikin vaikutus käsitykseemme multimediateoksesta kuten elokuvasta voi olla samalla lailla näkymätöntä. Musiikin on todettu vaikuttavan katsojan tulkintaan multimediateoksesta ilman, että katsoja itse osaa nimetä musiikkia tulkintaansa vaikuttaneeksi.