Live Aid : voiko yksi musiikkitapahtuma muuttaa maailmaa? - Kuusikko, Anni (2023)
Tutkin tässä kirjallisuuskatsauksessa sitä, millaisia vaikutuksia Band Aidilla ja Live Aidilla on ollut Etiopiassa, sekä millainen merkitys niillä on yhteiskunnallisesti ollut. Band Aid on Irlantilaisen Bob Geldofin vuonna 1984 perustama tunnetuista muusikoista koottu yhtye, jonka joulusinglellä kerättiin rahaa Etiopian nälänhädän uhreille. Live Aid taas on yksi maailman suurimmista rock-tapahtumista, joka jatkoi rahankeräystä seuraavana kesänä. Tarkastelen tutkielmassani myös millainen voima musiikilla on. Tutkielmani lähteinä käytän sekä tieteellisiä, että aikakausilehdissä julkaistuja artikkeleita , dokumentteja, sekä aiheeseen liittyviä väitöskirjoja ja maisterintutkielmia.