Varauksellisesta yhteistyöstä konfliktiin : metanarratiivinen kirjallisuuskatsaus Venäjän uhkakäsityksistä länsimaisessa tutkimuksessa 1999–2021 - Ruokolainen, Marko (2023)
Tutkimuksessa selvitettiin, millä tavoin englanninkielinen länsimainen tutkimus on tulkinnut Venäjän uhkakäsityksiä vuosien 1999 ja 2021 välillä. Tutkimus on luonteeltaan laadullinen kirjallisuuskatsaus ja siinä on hyödynnetty metanarratiivisen kirjallisuuskatsauksen menetelmää. Tutkimuksen aineiston keräämisen tueksi toteutettiin asiantuntijakysely Venäjän turvallisuuspolitiikan asiantuntijoille. Tutkimuksen aineisto analysoitiin aineistolähtöistä sisällönanalyysiä ja teoriaohjaavaa päättelyä hyödyntäen. Aineistoksi valikoitui yhteensä 87 englanninkielistä nimikettä. Aineisto kerättiin kahdeksasta tietokannasta, 18 muusta verkkolähteestä sekä tutkimuskirjallisuudesta.