Fyysisen aktiivisuuden yhteys koettuun aggressiivisuuteen 9.-luokkalaisilla oppilailla - Sepponen, Ville-Waltteri; Valtanen, Sampsa (2023)
Tämän pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko fyysisellä aktiivisuudella yhteys koettuun aggressiivisuuteen 9.-luokkalaisilla oppilailla. Fyysisen aktiivisuuden ja aggressiivisuuden välistä yhteyttä selvitettiin lisäksi erikseen tytöillä ja pojilla. Tutkimuksessa tutkittiin myös fyysisen aktiivisuuden ja aggressiivisuuden eroja tyttöjen ja poikien välillä sekä fyysisen aktiivisuuden suositusten toteutumista tytöillä ja pojilla. Tutkimusjoukkona olivat 122 9.-luokkalaista oppilasta, joista 59 oli poikia, 61 tyttöjä ja 2 muunsukupuolisia.