Mitigation of coherent errors in the control of superconducting qubits with composite pulse sequences - Salmenkivi, Otto (2023)
Kvanttilaskennan alustana käytettävät suprajohtavat kubitit kärsivät kohinasta ja virheistä. Dekoherenssin lisäksi kvanttiporttien koherentit virheet muodostavat merkittävän virhelähteen tämänhetkisissä kvanttitietokoneissa. Usein niiden vähentämisessä turvaudutaan systeemin kontolliparametrien tarkempaan kalibraatioon, mutta NMR-sovelluksista inspiroitujen pulssisekvenssien hyödyntämistä on myös ehdotettu. Tässä työssä tutkitaan kahden sekvenssimenetelmän, SCROFULOUS:n ja BB1:n, kykyä korjata kontrollipulssin systemaattista amplitudivirhettä hyödyntäen sekä simulaatioita että IQM:n viisikubittista kvanttitietokonetta. Molempien menetelmien todetaan korjaavan amplitudivirhettä laaja-alaisesti, mutta myös keräävän enemmän virhettä operaatioiden määrän kasvaessa. Pulssisekvenssit eivät mahdollista normaalia kalibraatiota tarkempia portteja, sillä natiiviportin todetaan olevan sekvenssejä tarkempi tutkitussa systeemissä.